La botifarra de perol

És de les més gustoses que se’n poden fer i una de les de més llarga tradició. La botifarra del perol adopta el seu nom de la caldera on, en temps de matança, els antics ramaders coïen la carn del porc destinada a la producció d’aquesta botifarra tan apreciada en els nostres dies, com el cap del porc, el ronyó, la perdiu o el cor.

Originària de les comarques gironines i de la Catalunya interior, com Osona o el Ripollès, la seva producció s’estén actualment a pràcticament tot el territori català. Actualment, però, en la majoria de casos s’elabora amb les parts més nobles de l’animal, com el cap, l’espatlla, la cansalada o la papada. La combinació d’aquests ingredients, juntament amb la sal, el pebre i la sang, donen com a resultat una botifarra altament saborosa i melosa.

Acabada de fer és una delícia per als sentits, però també se’n menja a la brasa o esparracada acompanyada de llegums. Hi ha qui la prefereix assecada, a mode de secallona.

This entry was posted in MasGourmets. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>