Els llardons en la seva versió més mexicana

Segur que avui més que mai, gracies a la revetlla d’ahir, tots tenim presents els llardons. Però en realitat ens trobem davant d’un ingredient força oblidat de la nostra cuina al que no li acabem de treure tot el suc culinari que podríem treure-li. Fora de la coca de llardons que mengem per Sant Joan i per Quaresma o bé sols per a picar entre hores o com a aperitiu són poques les ocasions que utilitzem els llardons.

Derivats de la matança del porc, els llardons són un producte obtingut del greix del porc, derivats de fondre i premsar, les parts grasses internes i sense pell, per separar-ne el llard. Quan perden tot l’oli queden cuits i rossos. Una pràctica que els catalans vam exportar a Sicília, on es coneixen com a ‘ciccioli’, i que d’allà va passar a tota Itàlia, amb diversos noms. Parlem d’un producte amb un contingut energètic molt elevat, però que es pot incloure esporàdicament dins una alimentació variada i equilibrada.

Una recepta per començar a veure els llardons d’una altra manera podria ser la que MAS GOURMETS va oferir durant el Tast a la Rambla que va tenir lloc va un parell de setmanes a Barcelona i on per segon any consecutiu la marca va estar present: Taco de guacamole amb llardons. Molt fàcil de fer i us assegurem que boníssim: la clau està en comprar una bona matèria prima: uns llardons i un guacamole de qualitat. La resta: barrejar-ho tot en una tortilla de blat de moro i a llepar-se els dits!

This entry was posted in MasGourmets. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>