un bon tall de pernil

Pernils, com de tot a la vida, n’hi ha de tot tipus, però el rei, sense dubte, és l’ibèric de gla. La raça del porc –única al món–, la seva alimentació, el clima i el procés natural d’assecament del pernil són factors determinants en l’excel·lència d’aquesta delicatessen de la nostra cuina. A la botiga, cap vacil·lació: Jabugo, Guijuelo o Extremadura. Són les tres denominacions d’origen amb els millors pernils de la península i, per extensió, del tot món. Res a veure amb curats d’altres països. Són l’equilibri perfecte d’un to rogenc, un gust suau gens salat i el greix imprescindible.

Aquí, però, us donarem algun consell per tallar-lo a casa. Diuen que un bon tall de pernil el fa encara més bo i saborós… Al perniler, la pota cap per amunt, i al nostre costat tres bons ganivets. Un ben ample per preparar el pernil i netejar l’escorça, un de llarg i prim per fer els talls, i un altre petit i fort per repelar bé. Cada tall tan petit i fi com siguem capaços i una bona disposició al plat ens acabaran d’alçar com a els millors amfitrions.

Si no ens l’acabem d’una tacada és recomanable que cobrim la part que queda al descobert amb retalls de greix sobrant perquè la primera capa es mantingui sempre fresca i no es ressequi.

This entry was posted in MasGourmets. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>