La tòfona, el diamant negre de la gastronomia

Hi ha aliments que es posen de moda i no tenen cap valor més que aquest, acaben sent una moda passatgera, si voleu dir-li comercial, i al cap d’un temps deixes de veure’ls als aparadors de les botigues i als plats dels restaurants. Hi ha d’altres però, que un cop arriben no entens perquè no l’havies utilitzat mai. Una cosa semblant passa amb la tòfona. De ser utilitzada només en comptades ocasions, ha passat a saber utilitzar-se i a aprofitar-la per l’art de la cuina.

Com a curiositat us explicarem que se la coneix com el diamant negre de la gastronomia pel seu gran valor i diuen que existeixen més de 70 varietats. La tòfona no és altra cosa que un fong subterrani que viu a les arrels d’alguns arbres de fulla caduca com alzines, castanyers i nogueres. S’acostuma a amagar a uns 30 centímetres de profunditat. Antigament s’utilitzaven porcs ensinistrats per a la seva recerca però moltes vegades se les acabaven menjant, així que avui dia s’utilitzen gossos també ensinistrats per a la seva cerca i als que sembla no agradar massa el gust de la tòfona.

Avui dia la tòfona s’ha convertit en un element gastronòmic molt apreciat pel paladar dels més sibarites. Amb aquesta premissa són molts els que han començat a elaborar productes fets amb tòfona. I Mas Gourmets és un exemple: a les botigues de la marca hi podeu trobar diversos productes d’innovació amb tòfona: fuets i minifuets de tòfona, botifarra de tòfona i foie, mortadel·la de tòfona o el famós biquini de pernil ibèric trufat que es pot degustar a la botiga de L’Illa Diagonal de Barcelona.

This entry was posted in MasGourmets. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>