La carn de porc saludable

La carn de porc saludable

La carn proporciona nutrients indispensables, com proteïnes, que ajuden a regenerar els teixits, produir anticossos i enfortir el sistema immunitari; vitamines A, B i D, i minerals com el ferro, el zinc i el seleni. Per tant, parlem que la carn és un aliment que no ha de faltar en la nostra dieta equilibrada. Si bé els experts no recomanen abusar de la carn vermella, en el cas de les carns blanques recomanen tres o quatre racions a la setmana.

La carn de porc és una carn blanca, un tipus de carn que pot ser tan saludable com la de pollastre o la de gall dindi a l’hora de cuidar la nostra salut i la nostra línia:

  • és una carn molt digestible i fàcilment mastegable
  • el seu bon ‘perfil gras’ fa que sigui millor des del punt de vista del risc de malalties cardiovasculars.
  • la concentració de colesterol és inferior a la de boví o oví (un motiu més per considerar que és més recomanable des del punt de vista cardiosaludable).
  • les seves proteïnes són d’alt valor biològic, igual que les que aporten les carns vermelles.
  • la carn de porc presenta una moderada aportació calòrica (111 kcal per cada 100 grams de llom de porc). Cuinada a la planxa amb poc oli és una carn totalment recomanada en dietes hipocalòriques.

Encara existeixen molts falsos mites sobre la carn de porc quan en realitat parlem d’un producte d’altíssima qualitat, que té un molt bon preu i amb el que es poden cuinar una gran quantitat de plats saborosos i amb un alt contingut nutritiu.

I per a demostrar-ho us deixem aquest vídeo fet per l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porc de Capa Blanca (Interporc) —i que potser ja heu vist per la tele— que parla sobre les qualitats de la carn de porc.

Link vídeo:

http://www.interporc.com/anuncio-television-nuestra-carne-blanca.html

This entry was posted in MasGourmets. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>